چگونگی بیان گفتار یکی از راه‌های افزایش اثر کلام است. افزایش دقت و سرعت در خواندن و درک محتوای کلام ازجمله مواردی هستند که لازم است در انتخاب فونت و سایز نوشتار مورد توجه قرار گیرند. در کلام نوشتاری انتخاب فونت و سایز مناسب  نوشتار در صفحه آرایی امری کاملاً سلیقه‌ای است و کسی نمی تواند بصورت قطعی بگوید استفاده از فونتی خاص صحیح و یا غلط است درست مانند اینکه هرکس بنا بر سلیقه و ذوق شخصی دستخط نوع خاص خود را دارد. اما می‌توان فونت‌ها را به طور کلی در دو دسته رسمی و غیررسمی تقسیم‌بندی کرد که باتوجه به محتوای کتاب و نوشته از یکی از انواع فونت‌هایی که در این دو دسته قرار می‌گیرند استفاده نمود. علاوه بر این سایز و نوع فونت و سایر ویژگی‌های فونت بسته به محتوا، گروه سنی مخاطبین، موضوع کتاب و با نظر طراح گرافیک تعیین می‌شود. به طور مثال برای کتاب‌هایی با موضوعات جدی و تئوی فونت لوتوس، بدر و … یا برای کتاب های رمان و داستان میترا، نازنین و … برای کتاب های کودک و نوجوان فونت رویا مناسب هستند.

چند نکته مهم

نکته اول: اندازه Tracking در متن کتاب معمولا نباید بیشتر از 25- باشد.

نکته دوم: اندازه فونت کلمات لاتین داخل متن فارسی معمولا 2 شماره کوچک‌تر از اندازه فونت فارسی در نظر گرفته می شود، زیرا معمولاً فونت‌های لاتین نسبت به فونت‌های فارسی کمی درشت‌تر هستند، فونت پیشنهادی برای متن های لاتین Arial است.

نکته سوم: معمولاً در کتاب های مرجع که حجم متن زیادی دارند و اینکه به طور پیوسته مطالعه نمی شوند از فونت ریزتر (به طور مثال لوتوس) می توان استفاده کرد.

منبع: نشرآنلاین


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Dave مینو رایانه گروه برنامه نویسی نوا Raahbar salemsho نقاشی ساختمان-رنگ مولتی کالر-اجرای کناف cakevshirini1 pari Erica